Om din hud börjar visa missnöje i form av rodnader, torra fläckar eller kvisslor bör du ta dessa varningssignaler på allvar. Oftast räcker det kanske inte att du tvättar och smörjer in dig extra noga. Anledningen till att huden rodnar eller blir torr är ett tecken på att allt inte står rätt till.

Kroppens största organ

Huden är vårt största organ och fyller dessutom många funktioner. Förutom att den skyddar mot bakterier och olika virus förhindrar den även avdunstningen av vatten och reglerar kroppstemperaturen. Det är livsviktigt för din hälsa att huden fungerar väl och är frisk.

Hudbesvär kan både vara kroniska som till exempel psoriasis, eller tillfälliga hudbesvär. Tillfälliga besvär kan vara lindriga eksem eller torr hud. Olika orsaker till varför hudbesvär kan uppstå är vätskebrist, stress, solen, näringsbrist och sömnbrist, för att nämna några. Listan är lång, men det finns olika behandlingar oavsett vilken typ av hudbesvär du har.

Den vanligaste typen av behandling är olika krämer som du smörjer in dig med. Hjälper inte det och besvären kvarstår, kan du boka in några hudbehandlingar. Hur ofta du behöver behandla din hud beror på vilken typ av besvär du har och hur allvarliga de är.