När du cyklar tar du dig inte bara fram snabbt, du får även gott om hälsosam motion. Cykling passar de allra flesta, dessutom är det en rolig och billig sysselsättning. Du tar dig fram över stora områden och väljer den miljö som du önskar för tillfället.

Kanske du också har märkt att antalet uppmärkta cykelleder inne i skogsområden ökat. Intresset för att cykla BMX i skogen ökar stadigt på senare tid.

Hälsofördelar

Vid regelbunden cykling så ökar din uthållighet och styrka. En stor fördel är att du lätt anpassar intensiteten till din personliga kapacitet. När du mår bra och har styrka så är det bara att köra järnet. Men det går också utmärkt att sakta ned farten och ändå erhålla stora hälsofördelar.

När du cyklar så arbetar framför allt hjärtat, blodkärlen och lungorna. Du andas djupare, och får en ökad kroppstemperatur, vilket förbättrar din kondition.

En humörhöjare

Utöver alla fysiska fördelar så är cykling även en fröjd för själen. Det finns en hel del studier som visar att just cykling påverkar vår mentala hälsa mycket positivt. Detta även i jämförelse med många andra fysiskt krävande sporter. Förmodligen är det framför allt kombinationen av rytmisk rörelse och utevistelse i dagsljus som minskar ångest och depression.

Om du behöver en ny cykel så köp en ny här.