I dagens samhälle har det blivit mer och mer accepterat att psykisk ohälsa är något som drabbar många och på olika sätt. Men det finns hjälp att få. Ett sätt är att få prata och dela med dig av svårigheter eller känslor som du inte vill ha eller känna.

Hjälp på ditt sätt är rätt sätt

Det kan vara svårt att ta det där första steget, kanske till och med att ens erkänna att du inte mår bra. Vi är alla olika, det vill säga med skilda behov och prövningar i livet. Dessutom är det inte lätt att själv veta vad som kan hjälpa just dig. Du kan få vägledning genom att träffa människor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Med andra ord, de vet vad du går igenom. Online kan du hitta hjälp som är anpassad efter dina behov och önskningar.

Vägen framåt

Det är viktigt att du känner dig trygg och säker, framför allt när det gäller din mentala hälsa. Du matchas med ett antal utvalda psykologer och psykoterapeuter och väljer sen själv vem du vill gå vidare med. Därefter bestämmer ni ert första möte. Med professionell hjälp kan du ta dig framåt mot ett hälsosammare och friskare liv.