Det är vanligare att där är män som bli drabbade av håravfall, men det kan även hända kvinnor. Många känner en stor sorg och skam när håret blir tunnare, men det finns hjälp att få. Kvinnligt håravfall kan alltså ha många olika orsaker och ibland kan det vara svårt att ta reda på vad som ligger till grund.

Att en kvinna tappar håret kan ha många orsaker. Det kan bero på allt från genetik till hormoner och även viss näringsbrist. Exempelvis kan brist på järn i vissa fall orsaka håravfall. Därtill kan håravfall hos kvinnor också bero på dålig ämnesomsättning och stress. Har du nyligen genomgått en förlossning kan också det vara en anledning till att du tappar hår.

Få hjälp med ditt håravfall

Är du en av de kvinnor som lider av håravfall kan du få hjälp. Inte bara med att stoppa håravfallet, men också med att stimulera återväxt av nytt hår. Idag vet man att håret växer snabbare i varmt väder jämfört med kallt. Forskare tror att detta kan bero på att blodflödet ökar kring hårsäcken och nu finns det exempelvis läkemedel som hjälper till att stimulera cirkulationen i hårbotten. Det finns också andra alternativ för att bättra på blodflödet till dina hårrötter, läs mer här.