Att ta bort sitt smink kan tyckas vara enkelt. Det är dock viktigt att du gör det på rätt sätt så inte huden tar skada. Rutinen behöver inte ta lång tid, utan det är tekniken och produkterna som är det viktigaste.

För den stressade personen finns det nu en mängd olika avsminkningsservetter där du kan få bort allt smink på bara några sekunder.

Ta bort smink runt ögonen

När det kommer till att ta bort smink runt ögonen är det viktigt att göra det på ett skonsamt sätt. Ett bra tips är att köpa avsminkningsservetter som redan är preparerade med skonsamma ingredienser, en allt-i-ett lösning.

Tänk på att hålla servetten på slutna ögon cirka 20 sekunder innan du försiktigt sveper servetten från ögonvrån ut till kanten. Det är viktigt att undvika att gnugga då det kan skada den känsliga huden runt ögonen.

Ta bort smink från huden

Även för ansiktet så finns det nu en mängd olika avsminkningsservetter som underlättar för dig och som inte torkar ut huden. Det finns avsminkningsservetter som ger lyster, fukt och även servetter anpassade för känslig hud. Efter rengöringen är det minst lika viktigt att återfukta och använda en bra ansiktskräm.