Urologer jobbar med att undersöka, diagnostisera och behandla problem som uppstår i urinvägarna hos både män och kvinnor. Det handlar även exempelvis om organ som njurar, urinblåsan och de manliga reproduktionsorganen. Med andra ord testiklar, prostatan och penisen bland annat. Det existerar ofta en hög nivå av stigma kring dessa problem vilket leder till att många inte söker hjälp förrän det är för sent.

Urologiska problem

Den här delen av medicin innefattar allvarliga sjukdomar. Det kan till exempel röra sig om prostatacancer eller njursvikt. Men det finns även en hel del andra problem som kan upplevas i urinorganen och njurarna. Därför är det viktigt att du söker hjälp så fort du börjar känna av allvarliga symptom. Det rör sig ofta om krämpor i områdena där dessa organ befinner sig. Ett annat sätt att hålla koll på kroppen är att undersöka ditt urin. Blod i urinen är ofta en stark indikation på att du behöver söka hjälp.

Med tanke på att symptom som dessa kan leda till allvarliga problem är det därför viktigt att du söker dig till pålitlig hjälp. Klicka dig vidare här för att läsa om hur du kan få hjälp vid urologiska problem.