Det ska vara enkelt och roligt att träna. Många har därför testat kampsport och fastnat för de utmanande och intensiva rörelsemönstren. Du blir också riktigt stark, koordinationen blir bättre och i bästa fall kan du försvara dig vid behov. Kampsport kräver en del utrustning som också går att använda till olika sorters grenar som thai- och kickboxning, karate och MMA.

Välj utrustning som passar dig

Beroende på vilken typ av kampsport du vill testa eller redan känner dig bekväm med är det viktigt att ha rätt utrustning. Eftersom det är en intensiv kontaktsport är ben- och tandskydd viktigt. Det är dessutom avgörande med suspensoar och riktigt bra handskar. Om du vill köpa allt på en gång finns särskilda paket, alternativet är att köpa olika delar separat. Fördelen är att samma utrustning går att använda till nästan all sorts kampsport.

Undantaget är judo och karate där du behöver investera i en särskild dräkt. Du kan oavsett vilken typ av kampsport du utövar behöva stabila träningsskor som även kan passa till gym. Lägger du till shorts, T-shirt och en väska för olika tillbehör är du redo att komma igång. När du behöver kampsportsutrustning köp det som behövs online och välj något som passar dig.