Det är viktigt att man hittar balansen mellan träning och vila. Vilan är viktig för att din kropp ska hinna återhämta sig och så att det dy byggt upp ska raseras. Om du börjar känna dig trött och du har ont i muskler så bör du lugna dig och se till att din kropp får den vila som den så väl behöver. Sömnbesvär och humörsvängningar kan också vara tecken på att du behöver vila.

Om du tränar för ofta så kan du bli övertränad. Risken för skador är högre om du inte vilat och kroppen får återhämta sig. Skulle det visa sig att du får en skada av något slag så gäller det att du får hjälp med detta. Hos affysiocenter.se så kan du få hjälp av naprapat eller kiropraktiker som ser till att du får rätt behandling men också rehabiliteringsträning för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Även fast man haft en skada så är det viktigt att man på rätt sätt tränar så att det hela läker som det ska och du blir fullt frisk. Det är viktigt att man rör på sig efter bästa förmåga, du känner din kropp bäst och vet hur pass mycket du kan anstränga den.

När du tränar så är det viktigt att du lägger upp ett träningsschema som du följer. Det är lika viktigt att du lägger in dina vilodagar i det schemat och följer det till punkt och pricka. Det gäller också att du ser till att din vardag inte är stressig och att du har bra matvanor. Allt detta kan försämra för dig när det kommer till återhämtning. Våra kroppar kan vara rätt så komplicerade och det är en hel del som spelar in i hur vi mår och hur mycket som den orkar med. Ju mer du tränar och vilar så kommer du att se förändringar. En som tränat mycket kanske inte behöver lika mycket återhämtning som en nybörjare.