I dagens alltmer stressande samhälle är det lätt att glömma bort sig själv, men det är viktigt att unna sig och sin kropp lite kärlek ibland. Idag delar vi med oss av lite tankar kring vad du kan göra både för att stärka din kropp på utsidan men också för ditt psykiska välmående.

Kroppen

Försök att hitta den där stunden på dagen då du bara får rå om dig själv utan påverkan av sociala medier eller någon skärm. Det är lätt att tänka att en stund i soffan framför TV:n gör själen glad, och det kanske den gör, men en stunds avslappning utan yttre påverkan är viktigt för att hämta andan och rensa ditt sinne. Något vi gör nästan dagligen är att bada eller duscha, ett bad är ett perfekt sätt att slappna av. Investera i bra hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser för den rätta SPA känslan efter ditt bad. Det är viktigt att återfukta huden och se till att hela din kropp blir behandlad, även fötterna som kan behöva lite extra kärlek. Om du inte känner att ett bad är för dig, ta gärna en stunds avslappning på morgonen. Lägg dig på en mjuk matta, gärna utomhus om det är bra väder och gör några övningar. Andas in och håll några sekunder innan du andas ut, försök att fokusera på andningen och rensa dina andra tankar.

Knoppen

På kvällen när man ska sova är det lätt att börja fundera på allt som känns svårt och jobbigt oftast är det kanske utmaningar på jobbet. Saker verkar stora som aldrig förr. För att undvika detta, försök på kvällen skriva ned det du funderar på och tänk att du tar det där imorgon. En annan bra övning för att sätta saker i relation och få perspektiv på sina problem är att skriva en lista på det du anser är dina problem just nu. Åk därefter till en sjukhus och sätt dig på en bänk utanför. Kolla på din lista, verkar sakerna fortfarande vara ett problem?

Vårda dina sociala relationer

Forskning har visat att ensamhet kan vara lika farligt som rökning för din hälsa. Det är därmed viktigt att vårda sina sociala relationer i livet. Det kanske ibland känns svårt att hinna med sina vänner om man har familj och ett heltidsjobb, men ett telefon eller videosamtal kan fungera riktigt bra som substitut, det behöver inte vara mycket! Självklart bör du inte lägga onödig energi på de förhållanden du inte känner ger något tillbaka. Du behöver heller inte få panik om du tror att du inte har tillräckligt med vänner. Det är bättre med en fågel i handel än tio i skogen, som man brukar säga..