Beroende på årstid så kan huden behöva olika produkter för bästa resultat. Här i Sverige har vi både sommar- och vinterklimat så det är viktigt att anpassa sina hudvårdsprodukter och hudvårdsrutiner efter årstid för att undvika att huden hamnar i obalans. När det blir kallare blir luften torrare och luftfuktigheten sjunker och det kan i sin tur leda till att din hud kan få en yttorrhet, bli blankare eller bli fetare

Ansiktsvård

Det finns många hjälpmedel för att huden ska må bra under alla årstider. Hitta dina favoriter online där utbudet är stort. Det är bra för huden om du peelar ansiktet en till två gånger i veckan för att få bort gammal hud. Efteråt är det skönt med en återfuktande ansiktsmask. Ett annat tips är att använda ett återfuktande serum under dagkrämen. Serumet har små molekyler som lättare går ner i huden.

Andra tips

Återfuktning är viktig för att huden ska må bra. Rengör ansiktet både på morgonen och på kvällen med skonsamma produkter. Med rengöring får du bort smuts och föroreningar i huden. Använder du smink är rengöring också viktigt så att sminket inte täpper igen utan låter huden andas. Efter rengöring kan ansiktsvatten vara bra, sedan är det dags för återfuktning. Använd en dagkräm och en reparerande nattkräm för bästa resultat.