Nuförtiden har de flesta hört talas om Matcha. Det gröna pulvret kan användas i te, glass, matlagning och inte minst för att göra den berömda matcha-latten. Förutom att den har en vacker grön färg är den full av nyttigheter. Om du vill ha ett betydligt hälsosammare alternativ till kaffet, men bibehålla koffeinkicken, bör du läsa vidare. Här hittar du mer information om Matcha och några av dess många hälsofördelar.

Matcha motverkar åldrande

Det gröna Matchapulvret har använts i den japanska tetraditionen i tusentals år. Många anser att Matcha och andra delar av den japanska matkulturen är den främsta anledningen till att Japanerna har världens äldsta befolkning. Matcha motverkar bland annat kroppens åldrande och innehåller många antioxidanter. Det är dock viktigt att välja rätt produkter och inte något utspätt pulver. Hos fillinmatcha.com hittar du högkvalitativa matchaprodukter som ger de önskade hälsoeffekterna.

Gör dig piggare

Matcha innehåller mer koffein än vanligt kaffe, men ger dig en behagligare koffeinkick. Du kommer att känna dig piggare och mer avslappnad om du dricker Matcha istället för en kopp kaffe. Det är på grund av ämnet l-theanin som har en lugnande effekt. Precis som kaffe och andra drycker med koffein bör du dock konsumera Matcha med måtta om du vill ta del av dess hälsofrämjande egenskaper.