Vi har alla olika sätt att koppla av och för vissa så kan träning vara en form av avkoppling. Vissa tycker att yoga ger den bästa avkopplingen andra tycker att träning ger den avkoppling de behöver.

Att få dra på sig sina träningskläder och ge sig ut i löpspåret kan vara ett sätt att koppla ifrån vardagen och få hänge sig åt något annat för en stund. Försök hitta din träningsform som du anser ger dig bäst avkoppling. Det kan vara att cykla eller ta en simtur i en simbassäng.

Huvudsaken är att du känner att du kopplar ifrån från de alldagliga och får avaktivera din hjärna med något annat. Att öka blodcirkulationen i kroppen stimulerar din hjärna på ett helt annat sätt och det kan vara väldigt meditativt att springa, simma eller cykla.

En del vill ha sällskap vid sin träning medans andra tränar helst själv för att få koncentrera sig på det man gör. Det gäller som sagt att hitta sin form för att få ut det mesta från sin träning. Det viktiga är att du är bekväm i situationen och inte upplever något obehag eller blir störd av något.

Då vi alla är olika så hittar vi olika sätt att koppla av på och vi hoppas du hittar din form av träning och en tränings som gör att du kopplar av på bästa sätt. Lycka till med allt!