För många så har man ett rätt så inrutat mönster under veckorna och sina arbetsdagar, det kan vara rätt så stressigt med att få allt att gå ihop och många gånger så när fredagen kommer så sjunker man ner i soffan och slappnar av. Plus att man missar fredagens nöjesprogram och långfilm på TV för att man somnar framför den. Det gäller att hitta sitt sätt att koppla av.

Det gäller att hitta den metod som passar för att man ska orka med vardagen och den eventuella stress som finns. Yoga är en ypperlig metod för att lära kroppen att slappna av och många använder sig av yoga eller meditation för att varva ner. Det kanske inte passar alla utan det kanske gäller att hitta något annorlunda än vad man vanligtvis brukar göra. det kan vara spel av olika slag som gör att man kopplar från vardagen och får annat att tänka på.

Powernaps är underskattat och att kunna ta en snabb vila när man kommit hem kan hjälpa att få mer vila i kroppen. Ställ larmklockan på mobilen med 15-45 minuter och lägg dig bekvämt, somnar du så vaknar du av larmet. Har du möjlighet till att ta en tupplur mitt på dagen vid din lunch så gör det, kan vara hälsosamt för dig. Det kanske inte behövs mer än den stunden för att du ska orka med resterande av dagen.

Du själv känner dig bäst och vet förhoppningsvis hur du bästa kopplar ifrån allt och vilar. Om inte så kanske denna artikel kan hjälpa dig att hitta ett sätt som passar just dig. Det gäller att man provar sig fram till man hittar det som passar bäst för just din situation. Vissa kopplar av med yoga och andra med att utföra någon form av hobby, gillar du att fotografera så kanske en promenad med kameran är din bästa avkoppling.

Oavsett vad du gör för att koppla av så hoppas vi att du hittar det sätt som passar dig bäst, om det är yoga, meditation, promenader med kameran eller någon form av spel. Lycka till med livet och koppla av.