Om har problem med din kropp av något slag som gör dig förhindrad att träna på olika sätt men ändock vill röra på dig så kanske du ska prova på cykel. Cykel är en skonsam träning som gör att du kan komma ut fast du kanske har problem med exempelvis en axel eller ett knä.

Med cykel så belasta inte din kropp på samma sätt som vid annan träning, löpning exempelvis. Du väljer det tempo som du vill cykla i och även om du inte har tränat så mycket tidigare så kan detta vara något för dig att börja med. Se till att välja en cykel som passar dig perfekt. Det kan vara av vikt att fundera på var du planerar att cykla någonstans och om du ska använda den mer än till träning.

Du kan med fördel cykla till och från arbetet, detta är inte bara bra för dig utan även för miljön. Då får du också upp pulsen något till arbetet, på väg hem så kan du ta en lite längre cykelrunda om tid finns. Det finns bra träningsprogram för dig som är nybörjare och aktivt vill börja träna med din cykel. Du kommer att känna att din kondition förbättras allt eftersom ju mer du tränar. Du kommer också att känna dig smidigare och mer rörlig.

Oavsett om du kommer att cykla Vätternrundan eller inte så är det en rolig och trevlig upplevelse med cykel. Så lycka till med din cykelträning och vi hoppas du kommer att tycka om det.