Det finns många olika typer av sporter, och en populär sådan i Norden är hockey. En viktig del av att ha ett bra lag i hockey är att ha en bra målvakt. Men är målvakt verkligen din grej eller är du mer lämpad som en vanlig hockeyspelare? Ta reda på det här.

När du vill börja spela hockey finns det två olika roller du kan ha i ditt lag. Antingen blir du en hockeyspelare som åker runt på planen och försöker få pucken i mål, eller så kan du bli målvakt som ser till att spelarna i det andra laget inte får in pucken i ditt mål. Det finns vissa skillnader mellan vanliga spelare och målvakter, och det gäller inte bara din roll i spelet utan även vad du behöver köpa in eller hyra för utrustning innan du börjar spela.

De största skillnaderna mellan vanliga spelare och målvakter när det kommer till utrustning är hjälmen, plock och benskydden. Hjälmen är gjord av speciella material och är designad för att avleda puckar, plock är en speciell handske utformad speciellt för att plocka upp pucken och benskydden har kraftig stoppning för att du inte ska få ont i smalbenet om pucken träffar dig där. Beställ online och dominera isen.

Okategoriserade